Понеділок, 29.04.2024, 19:57
Мартусівська сільська рада
Вітаю Вас Гість | RSS
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2014 » Квітень » 14 » Положення про порядок видачі довідок про склад сім’ї
22:54
Положення про порядок видачі довідок про склад сім’ї

 

МАРТУСІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

Бориспільського району

Київської області

 

 

РІШЕННЯ

 

Про затвердження  Положення  про

порядок видачі довідок про склад сім’ї  з

місця проживання та видачу побутових

 характеристик  в селі Мартусівка

 

                     На підставі Конституції України, Сімейного та Житлового Кодексів України, Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», «Про громадянство України», «Про захист персональних даних» з метою врегулювання питань видачі документів, які засвідчують місце реєстрації (проживання) громадян, факт проживання на території України у зв’язку з порушенням клопотання про вступ у громадянство України, склад сім’ї, місце реєстрації (проживання)   і склад сім’ї  для оформлення субсидії на комунальні послуги, місце реєстрації (проживання)  і склад сім’ї для постановки на квартирний облік , місце реєстрації і склад сім’ї для призначення всіх видів соціальної допомоги, сесія Мартусівської  сільської ради вирішила:

 

                 1. Затвердити  Положення  про видачу довідок про склад сім’ї з місця     проживання та побутових характеристик в селі Мартусвка (додається ).

 

         2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на адмініс-тративну комісію  Мартусівської сільської ради.

 

 

 

 

Сільський голова                                                     В.І.Косовець                               

 

 

 с. Мартусівка                      

 № 314-24-ІV скл

  від   27.01.2014 р.

 

                                                                                                    

 

 

                                                                                                     Додаток № 1

                                                                                                    до рішення

                                                                                                    Мартусівської сільської ради

                                                                                                    № 314-24-ІV скл

                                                                                                    Від   27.01.2014 р.

 

 

 

Положення

про видачу довідок про склад сім’ї з місця проживання та побутових

характеристик в с.Мартусівка

 

 

            1. Загальні положення.

 

  1. Дане положення регулює видачу довідок про склад сім’ї з місця проживання та побутових характеристик  громадянам, які проживають  або зареєстровані в с. Мартусівка та видачу довідок про склад сім’ї з місця проживання та побутових характеристик  за запитами установ та організацій стосовно громадян, які проживають  або зареєстровані в с. Мартусівка
  2.  Видачу довідок про склад  сім’ї з місця проживання здійснюють особи уповноважені Мартусівським сільським головою.

            1.3. Видача побутових характеристик на громадян здійснюється в порядку визначеному цим Положенням.

                       

            2. Основні терміни.

 

Довідка про склад  сім’ї з місця проживання ― документ встановленого зразка, який виданий на підставі документів визначених цим Положенням та зазначає персональні дані громадян, адресу їх проживання та дані стосовно родинних відносин   сім’ї.

 

Побутова характеристика ― це документ, у якому в офіційній формі викладено громадську думку про громадянина як члена суспільства, та його моральні якості, цей документ складається на вимогу громадянина або письмовий запит установи для подання до цієї установи.

 

            3. Порядок видачі довідок про склад сім’ї.

 

            3.1. Довідка про склад сім’ї видається на вимогу громадянина особисто при пред’явлені паспорта громадянина. У разі отримання довідки відносно громадянина іншою особою  необхідно до паспорта громадянина (оригінал) надати доручення на представлення інтересів  заявника і отримання довідки на його ім’я .

            3.2. Довідка про склад сім’ї на здобутті всіх видів соціальної допомоги видається у формі затвердженій Наказом Мінпраці від 22.07.2003 № 204 (додаток 1).

            Довідка на  квартирний облік  видається у формі затвердженій Правилами обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов і надання їм жилих приміщень в УРСР, затверджені постановою Ради Міністрів УРСР і Укрпрофради від 11.12.1984 № 470 (додаток 2).

            Довідки про склад сім’ї  для інших цілей видаються у формі згідно додатку 3.

 

3.3.  Для отримання будь-яких  довідок  необхідно подати документи в оригіналі:

·         Паспорт  громадянина, на чиє ім’я  видається довідка;

·         Свідоцтва про народження дітей;

·         Будинкову  книгу;

·         Паспорта всіх зареєстрованих в квартирі (будинку) осіб;

·         Правовстановлюючі документи на житлове приміщення, технічний паспорт на домобудівлю;

·         Документи, що посвідчують родинний зв'язок (свідоцтво про шлюб, свідоцтво про розірвання шлюбу,  свідоцтва про народження та інш.),  рішення суду про встановлення факту проживання однією сім’єю у разі проживання співмешканцями;

·         Правовстановлюючі документи на земельну ділянку.

 

 

     3.4. Відомості якими встановлюються факти  (спільного проживання, ведення спільного господарства, перебування на утриманні, неприйняття участі одного із батьків у вихованні дитини, перебування у трудових відносинах та інш.) в довідках не зазначаються. Такі факти встановлюються в судовому порядку згідно законодавства.

            3.5. У разі отримання  довідки за місцем фактичного проживання, яке відрізняється від місця реєстрації особа повинна надати  договір найму житлового приміщення,  підтверджений  головою  вуличного комітету або депутатом сільської ради. У разі проживання родичів ( діти, невістки, зяті,  онуки родинний зв'язок  яких підтверджується документами)  власники будинку повинні письмово подати заяву секретарю виконавчого комітету комітету  для підтвердження цього факту.

            3.6.При вселенні в житлове приміщення  квартиронаймачів  власник будинку (квартири)  повинен письмово повідомити  секретаря сільської ради ( депутата сільської ради) що ним здане в оренду належне йому житло, кому здане, на який строк та умови оплати. При наданні зазначеного повідомлення власник житлового приміщення повинен надати для ознайомлення секретарю виконавчого комітету правовстановлюючі документи на будинок та паспорт.

3.7. У разі недотримання вимог  зазначених в п3.6. цього Положення довідки про місце фактичного проживання особам видаватися не будуть, оскільки ними не дотримано вимог підтвердження даних.

 

4. Порядок видачі характеристик

 

            4.1. Побутова характеристика за місцем проживання  громадянина надається на  підставі письмової характеристики, написаної головою органу самоорганізації населення головою вуличного комітету або депутатом міської ради.

            4.2. Депутат сільської  ради складає характеристику на громадянина на підставі узагальненого відношення до громадянина його сусідів, знайомих, товаришів, рідних. Дані відомості  можуть надаватися сусідами, рідними та іншими особами в письмовому вигляді і долучатися до  характеристики депутата.

            4.3. Депутат сільської ради  складає характеристику  особи об’єктивно, не враховуючи власні стосунки з особою. В характеристиці зазначається: прізвище, ім’я, по батькові, дата народження, місце реєстрації, місце проживання (у разі проживання не за місцем реєстрації),  сімейний стан, освіта, місце роботи риси характеру, стосунки з оточуючими, стосунки у родині (за наявності відомостей), участь в громадському житті міста, нагороди, відзнаки, негативні  події.

            4.4. Характеристика  підписується депутатом сільської ради.  Підпис завіряється секретарем Мартусівської сільської  ради.

 

 

 Сільський голова                                 В.І.Косовець

Переглядів: 8449 | Додав: igorek_l | Рейтинг: 2.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
...
Пошук
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Lyashchenko_I © 2024Використовуються технології uCoz